lauantai 25. huhtikuuta 2009

Sää muuttuu

Vielä kolme aamua sitten lenkeilimme näin lumisissa ja siisteissä maisemissa. Nyt 11 viikkoinen ja 8kg 800g painava vesikoiruus voisi olla savikoiruus, raparalli on alkanut. Tänään olemme saaneet ulkoilla parinkymmenen asteen lämmössä. Todella pitkämielisesti Ike antaa kuivata tassut pyyhkeeseen ulkoa tullessa. Minusta tuntuu, että nuo kaksi jalkaiset pikkutihuni tuovat rapaa enemmän sisään kuin Ike. Totuuden nimissä on sanottava, että olen Iken huuhdellut kokonaan viimeisen ulkoilun jälkeen. Tuo on tuonut ilta- ja yöajalle vähän vähemmän pölyä huusolliin. Ja imuria en vaihtaisi, olen kävelevä Dyson mainos.
Ikellä on ollut jännittävää parina viime päivänä. Eilen teimme tuttavuutta kahden naapurin uroskoiruuden kanssa. Arvo ja Paavo ottivat tilanteen tyynesti ja Ikestä olen suorastaan ylpeä. Pieni koiruus osasi hienosti lähestyä ja ymmärtää, että ollaan huomattavasti häntä arvokkaammassa seurassa. Sopivan nöyrä mutta reipas ja iloinen. Leikkimään ei eilen kuitenkaan ison terrierin kanssa ryhdytty, turvallisuus syistä. Paavo skottina oli saman kokoinen ja sovimme Paavon kanssa treffit tälle päivälle.
Tänään Ike autoili pariin otteeseen. Ike sai sopivan uuden hihnan ja leluja, jotka kiinnostavat enemmän. Lisäksi menimme neutraalille alueelle läheiselle pellolle, jossa koirat Paavo ja Ike saivat olla vapaina. Vanhempi herrasmies Paavokin intoutui leikkiin. Kaksi mustaa karvakasaa pyöri mudassa ja juoksi ympyrää. Välillä levättiin auringossa ja taas jatkettiin. Naapurin emäntä pääsee varmaan vain yhden koiran kanssa tänään lenkille. Meillä taitaa riittää pieni pissatuslenkki.

Ei kommentteja: